Hlavní obsah

Pošťák při couvání na Klatovsku přejel malé dítě, přežilo díky přilbě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Dopravní nehodu se šťastným koncem vyšetřují policisté v Horažďovicích na Klatovsku. Řidič poštovní dodávky při couvání srazil a následně přejel rok a půl starého chlapce, kterého zaregistroval, až když jej viděl ležet na silnici před vozidlem. Dítě nehodu přežilo, podle informací Práva má zlomené předloktí levé ruky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Chlapec po nárazu zůstal ležet pod podvozkem a kola jej naštěstí minula. Navíc měl cyklistickou přilbu, která ho zřejmě ochránila před zraněním hlavy,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle ní dodávku Peugeot Partner řídil 43letý muž ze Sušicka. „S vozidlem vjel do slepé ulice, odkud chtěl po nějaké chvíli zase vyjet zpátky. Když se během couvání podíval před vozidlo, uviděl ležet na komunikaci dítě. Došlo mu, že chlapce zřejmě porazil a že ten potom zůstal ležet pod podvozkem,“ uvedla dále Ladmanová s tím, že k místu okamžitě přispěchal otec dítěte, který se pohyboval poblíž ulice na pozemku u rodinného domu.

„Společně s řidičem chlapce naložili do vozidla a odvezli k lékaři,“ dodala Ladmanová.

Test na alkohol měl řidič poštovního vozu negativní. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího prověřování,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám