Hlavní obsah

Posed, z nějž myslivec zastřelil border kolii, zničil vandal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zničení posedu v Darkovicích na Opavsku, ze kterého na konci února místní myslivec zastřelil border kolii, prověřuje policie. Neznámý vandal nejprve nařízl dřevěné trámy, kterými byl posed připevněn, a strhl ho k zemi. Policie kromě toho prověřuje i výhrůžky, kterým teď myslivec čelí ze strany veřejnosti.

Foto: Policie ČR

Zničený posed, ze kterého myslivec střílel na psa.

Článek

„V noci na 22.března někdo nařezal dřevěné trámy a následně strhl posed k zemi. Prověřujeme to jako přečin poškození cizí věci, škodu vyčíslilo myslivecké sdružení na 16 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie René Černohorský.

Zastřelení border kolie Dixie vyvolalo u veřejnosti vlnu pobouření. K incidentu došlo poblíž stezky pro pěší a cyklisty mezi Vřesinou a Darkovicemi. Myslivec z posedu zastřelil psa, který zde byl na procházce se svou majitelkou a jejím přítelem a pobíhal po poli na volno.

Myslivec se hájí tím, že si psa po setmění spletl s liškou. Vedení mysliveckého spolku mu do prošetření případu odebralo povolenku k lovu. Zároveň lidé začali podepisovat petice, které žádají potrestání myslivce i změnu zákona o myslivosti. Jednu z petic podepsalo už několik desítek tisíc lidí.

Policie případ pravděpodobně vyhodnotí jako přestupek, zatím ještě není rozhodnuto.

Myslivec však čelí také nevybíravým útokům, zejména na internetu. „Na obvodní oddělení v Hlučíně podal podnět k prošetření, protože je na sociálních sítích ze strany různých osob osočován hanlivými výrazy. Policisté to šetří jako přestupek proti občanskému soužití,“ dodal mluvčí.

Porušil, co mohl. Tisíce lidí žádají v petici trest pro myslivce, který zastřelil kolii

Krimi
Foto: Policie ČR

Zničený posed, ze kterého myslivec střílel na psa.

Foto: Policie ČR

Zničený posed, ze kterého myslivec střílel na psa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám