Hlavní obsah

Skialpinistka, kterou zavalila lavina v Krkonoších, zemřela

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše
Aktualizováno

Žena, kterou v neděli v Krkonoších zavalila lavina, podlehla v noci na pondělí těžkým zraněním. Posádka vrtulníku ji i přes nepříliš dobré počasí vyzvedla v kritickém stavu a následně ji dopravila do nemocnice. Podle policie šlo o skialpinistku.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z vrtulníku při akci v KrkonošíchVideo: Marek Dvořák / ZZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

„Žena byla do nemocnice převezena v kritickém stavu. I přes veškerou péči se ji nepodařilo zachránit. Zemřela v noci na pondělí,“ řekl Novinkám mluvčí nemocnice v Hradci Králové Jakub Sochor.

Podle policie byla 35letá žena na skialpech. „Žena byla společně s dalšími třemi muži na skialpech. Byla zasypána a transportována do nemocnice. Bohužel po převozu v nemocnici zemřela. Všichni tři muži vyvázli bez zranění,” uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Vrtulník záchranářů nejprve pomáhal v Polsku v oblasti Bialy Jar, kde také spadla lavina a kde bylo rovněž podezření, že masa sněhu zavalila lidi. To se nakonec nepotvrdilo. Ještě během akce pak přišla zpráva o pádu laviny na české straně na Mužských kamenech.

Operaci posádky vrtulníku zachytila kamera umístěná ve stroji. Počasí se měnilo každou chvíli a záchranářům ztěžoval práci vítr i sníh.

V Krkonoších spadly dvě laviny, záchranáři oživili jednu ženu

Krimi

„Přes zhoršující se počasí nakonec záchranáři pomocí lanového podvěsu zraněnou ženu vyzvedli a přenesli na místo, kde mohla být umístěna na palubu vrtulníku,“ uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád laviny na polské straně KrkonošVideo: Novinky

Doplnil, že posádka vrtulníku se postarala také o další dva lidi, kteří ale naštěstí nebyli zasypáni. Záchranáři uvedli, že ženu pod lavinou našel pes Horské služby. Celkem zasahovalo na obou stranách hor až sedmdesát záchranářů.

V lavině v Krkonoších zahynul 17letý hoch

Krimi

Lavina v Krkonoších spadla i v polovině února v Obřím dole. Zavalila dva skialpinisty, 17letý mladík tehdy zemřel, 45letý muž byl vážně zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám