Hlavní obsah

Policistka po nehodě nadýchala 1,88 promile

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Policistka z Nového Jičína zavinila minulou středu dopravní nehodu. Poté při zkoušce nadýchala téměř 1,88 promile. Pokud alkohol potvrdí krevní rozbor, čeká ji okamžitá ztráta zaměstnání.

Foto: Hana Mlejnková

Kostel Sv. Leonarda v bývalém Mušově

Článek

Třiatřicetiletá policistka, která pracuje v pořádkové službě na místním obvodním oddělení, bourala minulý týden se svým soukromým vozem hyundai. V tu dobu měla dovolenou.

Nedaleko svého domu vyjížděla na hlavní Hřbitovní ulici, ale nedala přednost kopřivnickému řidiči s Alfou Romeo. Při srážce byly vozy odhozené na druhou stranu silnice.

Při nehodě nebyl ani nikdo zraněn. "Řidič byl v šoku. Seděl na obrubníku a obličej měl celý bílý. U ženy stáli policisté," poznamenal trafikant, který byl na místě chvíli po střetu.

Budu nekompromisní, řekl policejní ředitel

"Praporčice ukončila řádnou dovolenou a ode dneška je v pracovní neschopnosti. K věci se zatím odmítla vyjádřit do protokolu," řekl novojičínský policejní ředitel Karel Třetina.

Žena nebude stíhaná pro trestný čin, protože hmotná škoda činí "jen" asi 20 tisíc korun a hranice mezi přestupkem a trestným činem činí 50 tisíc.

"Pokud i krevní rozbor prokáže alkohol, bude propuštěna z řad policie. Alkohol za volantem se v žádném případě neslučuje s prací policisty. Jde o společensky vysoce nebezpečnou záležitost. V tom jsem a budu nekompromisní," konstatoval ředitel Třetina.

"Promiňte, ale nebudu se vůbec k ničemu vyjadřovat," odmítla praporčice žádost o rozhovor. Žena pracuje u policie od roku 1989 a podle Třetiny s ní až do minulého týdne nebyly žádné problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám