Hlavní obsah

Policisté zasahovali na skládce na Litoměřicku. Asistovali jim vojáci se samopaly

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Velký policejní zásah se ve čtvrtek uskutečnil na skládce v Lukavci u Lovosic na Litoměřicku. Podle webu Litoměřického deníku, který o akci informoval, u policejního zásahu asistovali i vojáci se samopaly. V minulosti se na skládce objevily problémy se skladováním nebezpečného odpadu, k současnému zásahu zatím policie podrobnosti neuvedla.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle Litoměřického deníku měla několikahodinová akce „vést k zatčení neurčeného počtu osob“.  Policie Právu zásah na skládce potvrdila, konkrétní informace však zatím nechtěla sdělit.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o přípravné řízení, nemohu žádnou informaci sdělit,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

V době zásahu létal nad skládkou vrtulník s termovizí, celé okolí vojáci uzavřeli a nikoho dovnitř nepouštěli. Do areálu skládky zamířila i vozidla pyrotechniků a přijeli i pracovníci České inspekce životního prostředí (ČIŽP).

„Inspektoři České inspekce životního prostředí byli Policií ČR požádáni o součinnost na místě zásahu. Vzhledem k úkonům, které policie provádí, nemůžeme v tuto chvíli poskytnout více informací,“ řekla Právu mluvčí ČIŽP Jana Jandová.

Na skládce se v minulosti objevily problémy kvůli odpadům, které tam byly ukládány, ač ukládány být nesměly. Česká inspekce životního prostředí tehdy firmě udělila pokutu 900 tisíc korun, nyní však již skládku provozuje jiný majitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám