Hlavní obsah

Policisté zapleteni do dvou nehod cyklistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VOLARY/SVITAVY

Policisté tento týden vyšetřují hned dvě nehody cyklistů, na kterých mohli mít podíl policisté. Zatímco kriminalista z jihočeských Volar popírá, že v pondělí srazil muže z kola a ujel, policista ve Svitavách se páteční havárie dalšího cyklisty prokazatelně zúčastnil.

Foto: Jaroslav Blažek

Tlupa Tlap

Článek

"Sedmadvacetiletý policista se po 10. hodině začal před kruhovým objezdem na ulici Máchova alej otáčet, přední částí služebního vozu zasáhl do vedlejšího pruhu a zůstal stát," začal svitavskou nehodu popisovat policejní mluvčí Stanislav Dobeš.

Pětačtyřicetiletý cyklista jedoucí v té chvíli od kruhového objezdu uviděl manévr policejního auta a snažil se mu vyhnout. "Vybočil do protisměru, kde se bočně střetl s osobním hondou. Cyklista upadl z kola a utrpěl tříštivou zlomeninu levého bérce. Byl převezen do pardubické nemocnice," pokračoval Dobeš.

Přivolaní policisté zjistili, že ani jeden z řidičů před jízdou nepil alkohol. U cyklisty o tom rozhodnou výsledky z odběru krve. Policejní auto zůstalo netknuté, hmotná škoda na kole a hondě však činí 16 tisíc korun.

"Komisař zahájil úkony trestního řízení pro neúmyslné ublížení na zdraví. Míra zavinění cyklisty, případně policisty bude předmětem dalšího vyšetřování," dodal Dobeš.

Pondělní nehoda ve Volarech

Jednoznačný není ani pondělní případ z Volar. Tam srazilo cyklistu neznámé auto, takže muž skončil na intenzivní péči v prachatické nemocnici. Stejný večer nahlásil jeden z místních policistů malou nehodu se služebním vozidlem. Policisté nyní zkoumají, zda obě události mají souvislost.

"Jel jsem kolem 20. hodiny domů z práce, když se z protisměru vyřítilo auto, které mě čelně trefilo. Naštěstí jsem vyvázl jen s lehkým zraněním. Přesto mám tržnou ránu na hlavě a několik pohmožděnin. Auta jsem si nevšiml. Myslím, že řidič musel být opravdu nesoustředěný, protože mám kolo dobře osvětlené," řekl Právu cyklista Karel Fürbach.

Prachatická policejní mluvčí Dagmar Mrázová zdůraznila, že policista zatím není ani důvodně podezřelý. "Kolo i policejní vůz jsou na expertíze a možností, jak mohlo k nehodě dojít, je určitě víc. Kdyby se však tato verze potvrdila, policista by u nás skončil," konstatovala Mrázová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám