Hlavní obsah

Policisté vykázali muže, který týral manželku

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálsko

Policisté na Bruntálsku šetřili letošní již desátý případ domácího násilí, při němž použili institut vykázání a to na 37letého muže. Ten opakovaně napadal svou bývalou ženu, která s ním nyní stále žije ve společné domácnosti. K poslednímu útoku mělo dojít v neděli, kdy se násilník pod vlivem alkoholu ženu pokusil uškrtit. Policisté jej vykázali na deset dní z obydlí.

Foto: Profimedia.cz

Policisté vykázali na deset dní z obydlí muže, který týral manželku. Ilustrační foto

Článek

Vykázaný 37letý muž svou nyní již bývalou manželku slovně a fyzicky napadal od roku 2002. Vyhrožoval jí zabitím. Dokonce se ženu v minulosti pokusil několikrát napadnout kuchyňským nožem. Incidentům byl často přítomen i jejich syn.

Ženě v mnoha případech způsobil četná zranění. Poškozená je tajila a nikdy si je nenechala lékařsky ošetřit. Poslední útok, který vyústil v mužovo vykázání, se odehrál v neděli.

Násilník pod vlivem alkoholu začal svou nic netušící oběť škrtit a poté ji kopnul do břicha. Napadená žena se s pomocí svého syna naštěstí ubránila a přivolala policii.

Policisté agresivního muže zatkli a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol, při níž naměřili 1, 98 promile. Poté jej převezli na záchytnou stanici k vystřízlivění a rozhodli o mužově vykázání na deset dní.

V pondělí policejní komisař zahájil trestní stíhání pro trestný čin týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. V případě usvědčení mu hrozí odnětí svobody až na osm let.

Související témata:

Výběr článků

Načítám