Hlavní obsah

Policisté v Táboře devět hodin vyjednávali se sebevrahem. Muž přesto skočil

Tábor

Devět hodin trvalo ve středu vyjednávání se starším mužem, který chtěl v centru Tábora skočit z okna. Sebevrah nakonec skočil do dopadové matrace a utrpěl těžká zranění. Cestou do nemocnice zemřel.

Muž, se kterým policisté vyjednávaliVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policisté vyjeli do Vančurovy ulice před středečním polednem. Muž stál v okně ve třetím patře univerzitní budovy. Hlídka na místo zavolala jak vyjednavače, tak hasiče a záchranáře.

Policejní vyjednavač: Často jsme první, kdo sebevrahům skutečně naslouchá

Krimi

Vyjednávání s mužem trvalo asi devět hodin, kdy se mu policisté snažili rozmluvit jeho jednání. „I přes veškerou snahu, kdy jsme zjišťovali důvody jeho rozhodnutí, starší muž krátce po 21:30 hod. skočil z výšky na dlažbu, kde předtím stačili hasiči položit dopadové matrace,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura.

Policisté zachránili důchodce po kolapsu a sebevraha

Krimi

Po pádu utrpěl vážné zranění a záchranáři mu poskytli okamžitou pomoc. „Během transportu do nemocnice došlo ke zhoršení stavu a selhávání základních životních funkcí, muži byla poskytnuta resuscitační péče. Bohužel na následky závažných mnohačetných poranění i přes veškerou snahu záchranářů muž zemřel,“ konstatovala mluvčí záchranářů Zuzana Fajtová.

Policisté se případem dále zabývají.

Foto: Policie ČR

Policisté s mužem vyjednávali devět hodin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám