Hlavní obsah

Policisté stříleli na D5 při pronásledování opilého řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEROUN

Lehce se nehodlal vzdát čtyřiadvacetiletý řidič fabie, kterého začala v noci na sobotu pronásledovat policejní hlídka. Opilý muž totiž projel v centru Berouna na červenou a aby unikl potrestání, začal zběsile ujíždět městem.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V pondělí to sdělila mluvčí středočeské policie Soňa Budská s tím, že řidič zamířil na dálnici D5, kde začal kličkovat. Ignoroval i druhou hlídku, připravenou za nájezdem na dálnici u Loděnice, a vysokou rychlostí uháněl dál.

"Policejnímu vozidlu se pak podařilo dostat se na úroveň fabie a policista ze staženého okna varovně vystřelil. Řidič na střelbu nereagoval, proto policista ještě čtyřikrát vystřelil do vzduchu," pokračovala Budská v popisu honičky.

Od toho okamžiku se zdálo, že řidič přišel k rozumu, protože začal brzdit. Sotva ho ale policejní auto předjelo a dávalo mu signál k zastavení, řidič opět šlápl na plyn a hlídku předjel.

Mladík je na svobodě a řídí dál

Fabie následně opustila dálnici a řítila se stodvacetikilometrovou rychlostí Rudnou. Pak ale řidič zajel k benzínové pumpě, kde mu obě policejní hlídky zatarasily cestu. "Ze Škody policisté vyvedli opilého 24letého muže a jeho 21letého spolujezdce. Po odebrání krve byli oba propuštěni na svobodu," dodala mluvčí.

Bezohlednému řidiči však v přestupkovém řízení hrozí pouze finanční pokuta a v nejzazším případě odebrání řidičského oprávnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám