Hlavní obsah

Policisté stále pátrají po matce zavražděného novorozence. Místní spekulují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští policisté už přes týden bezvýsledně pátrají po matce zavražděného novorozence, který byl nalezen v kontejneru na posyp u jednoho z domů v Lipně nad Vltavou. Mezi místními se zatím šíří spekulace.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

„To víte, že se tady o tom bavíme, a říká se, že se jedná o dítě matky, jež bydlela poblíž a prý dítě i zavraždila. Policisté už ji měli dopadnout,“ vyprávěl Právu jeden z místních. Tuto informaci však nepotvrdila jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. „Stále platí, že po matce dítěte pátráme a případ nadále vyšetřujeme,“ uvedla Krausová.

Tělo novorozence nalezl v pondělí 24. července kolem 17. hodiny muž, který hned zavolal na tísňovou linku. Policie pak ve čtvrtek o případu informovala veřejnost. Případ je o to složitější, že Lipno nad Vltavou je v létě plné návštěvníků, tělo dítěte mohl do kontejneru u místní základní školy pohodit kdokoliv.

Stále tak platí výzva policistů, kteří hledají osobu, jež se pravděpodobně v době od 10. do 17. července letošního roku pohybovala kolem zmíněného kontejneru na posyp a dítě do něj vložila.

„Mohlo se jednat o ženu, ale i muže. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve vozidle kamerový systém, aby zhlédli záznam z uvedeného období, a pokud by si všimli zaznamenaného pohybu ve výše uvedené lokalitě u kontejneru, aby se policistům ozvali,“ dodala Krausová.

Mrtvý novorozenec ležel v kontejneru, policie hledá matku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám