Hlavní obsah

Policisté si posvítili na tržnici, našli čtyři tisíce dávek pervitinu

– Karlovy Vary
Právo, vor

Zhruba čtyři tisíce dávek pervitinu za dva milióny korun a necelých 170 gramů marihuany odhalila tento týden policie při razii na vietnamské tržnici v Potůčkách na Karlovarsku. Proti čtyřem Vietnamcům policie zahájila trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými či psychotropními látkami a s jedy.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté šmejdili na tržnici, našli čtyři tisíce dávek pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Do akce proti prodejcům byla zapojena zásahová jednotka, policisté z pořádkové jednotky a také policisté se speciálně vycvičenými psy na hledání drog,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

„Při akci a následných domovních prohlídkách bylo zajištěno kolem čtyř tisíc dávek pervitinu, za které by si prodejci při prodeji na černém trhu mohli přijít až na dva milióny korun. Dále bylo zajištěno necelých 170 gramů sušiny marihuany a také finanční hotovost v řádech tisíců eur. Zadržení cizinci měli prodávat drogy téměř dvěma stovkám německých konzumentů,“ prozradila policejní mluvčí.

„Komisař zahájil trestní stíhání čtyř cizinců ve věku 46, 46, 51 a 58 let,“ doplnila Krejčí s tím, že kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. „Na rozhodnutí soudce si počkají v policejní cele. V případě prokázání viny jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám