Hlavní obsah

Policisté si na sériového lupiče počíhali v pražském obchodním centru

Novinky, abe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským kriminalistům se podařilo vypátrat muže podezřelého ze sedmi loupežných přepadení. Číhali na něj v obchodním centru, kde se ho pokusili chytit přímo při činu. Měli štěstí, pachatel se na místě skutečně objevil se záměrem vyloupit další obchod.

Sériový lupič dopadenVideo: Novinky

 
Článek

Policisté se rozhodli pachatele chytit přímo při činu, díky podrobné analýze si vytipovali jeho další cíl v Praze 5, kde loupil nejčastěji.

„Vzhledem ke kvantu možností, které se podezřelému v dané oblasti nabízely, se tento plán mohl zdát jako nereálný. Nicméně hned první den, v pondělí 26. října, krátce po dvacáté hodině si detektivové v nákupním centru všimli muže, který nervózně kroužil okolo vchodu a vzhledem odpovídal popisu hledaného lupiče,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková. U muže kriminalisté našli injekční stříkačku a černý igelitový pytel. Obojí během přepadení používal.

Vyhrožoval, že má pistoli

Podezřelý muž se přiznal, že se doopravdy chystal přepadnout jeden z obchodů. Dále se doznal ještě k sedmi dalším loupežným přepadením, kterých se dopustil od března do října letošního roku. Vybíral si například obchody se zvířaty, optikou či oblečením, ale i banky.

Pachatel na sebe upozornil v srpnu, kdy vyloupil banku v Archeologické ulici. [celá zpráva]

Na hlavě měl paruku a pokladní podstrčil papír s instrukcemi: „To je přepadení, dej mi peníze, mám u sebe pistoli“. O měsíc později se stejným scénářem přepadl optiku. [celá zpráva]

Devětadvacetiletému muži hrozí v případě odsouzení až deset let trestu odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám