Hlavní obsah

Policisté šetří, zda neštestí o masopustu způsobila jen řidička

Právo, rs,kob
ZLÍN,VALAŠSKÁ POLANKA

Za velmi vážný označují lékaři zdravotní stav jednoho z účastníků sobotního masopustního průvodu ve Valašské Polance, do něhož narazil osobní vůz. Policie však stále neví, zda je sedmadvacetiletá řidička Škody Fabia za nehodu plně odpovědná.

Foto: Hana Szotkowská

Za péčí primáře Zdeňka Štěpána přijíždí pacienti z celé České republiky

Článek

Žena se při policejním výslechu bránila tím, že průvod na silnici neviděla, protože ji oslnilo protijedoucí auto. Policejní mluvčí ve Vsetíně František Hauk potvrdil, že podle orientační dechové zkoušky měla řička v krvi 0,25 promile alkoholu.

"Výsledky rozboru krve však zatím neznáme. Nemohu ani říci, zda je pravda, že ženu oslnilo protijedoucí vozidlo. Šetření a výpovědi svědků potrvají několik dnů. Řidička je zatím jen podezřelá z trestného činu ublížení na zdraví," poznamenal v pondělí Hauk.

Pokud by policejní vyšetřovatel dospěl k závěru, že nehodu zavinila, hrozilo by jí až pětileté vězení.

Měl 18 zlomenin

Nehoda se stala před 18. hodinou. Tři muži ve věku 23, 47 a 55 let utrpěli vážná poranění, další tři účastníci průvodu byli zraněni lehce. Nejtěžším výkonem lékařů byla operace muže, kterého v noci na traumatologii do Zlína přivezli ze vsetínské nemocnice.

"Měl tříštivé zlomeniny obou dolních končetin - celkem 18 zlomenin, z toho jedna byla otevřená. Mimo to měl roztrženou ledvinu a poraněná játra. Primář urologického oddělení Jaroslav Hynčica a já jsme muže celou noc operovali. Nebezpečí ohrožení života u něho sice trvá, ale předpokládáme, že se jeho zdravotní stav bude lepšit. Pak ho čeká ještě šest až osm měsíců léčení," sdělil primář traumatologického oddělení zlínské nemocnice Jiří Tesař.

Na obchvat nejsou peníze

Místostarosta Valašské Polanky Josef Daněk odmítl, že by na nehodě měli podíl viny i účastníci masopustního veselí, kteří se vydali po frekventované silnici. "Pokud bychom uvažovali tak, že se občané mají této cestě vyhýbat, tak by se život v obci zastavil. Silnice prochází středem vesnice a velmi nás omezuje, protože doprava je stále intenzivnější," řekl Daněk.

Podle něho by podobné nehody vyloučil jedině obchvat Valašské Polanky. "V plánech je už zakreslený a myslím, že Krajský úřad ve Zlíně dělá pro tuto stavbu, co může. Ale schází peníze," poznamenal Daněk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám