Hlavní obsah

Policisté na Sokolovsku zastřelili ozbrojeného řidiče

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Policisté na Sokolovsku v neděli kolem páté ráno zastřelili řidiče, který je ohrožoval střelnou zbraní. V minulosti několikrát trestně stíhaný muž ze severních Čech, který řídil vozidlo bez SPZ, nejprve nereagoval na signál k zastavení, najížděl na ně a pak se snažil ujet.

Článek

Muže za volantem terénního vozidla nezastavily ani varovné výstřely do vzduchu. Během honičky nezvládl řízení a sjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Z automobilu vystoupil a na policisty, kteří ho dojeli a chystali se zasáhnout, namířil pistoli s tím, že je zastřelí. Pak začal zase utíkat.

"Policisté jej opakovaně vyzývali k zastavení, ale muž jim na jejich výzvy vyhrožoval zastřelením a držel v ruce pistoli. Policisté použili opět varovných výstřelů do vzduchu a poté, co muž nereagoval a chtěl uprchnout, policisté dvakrát vystřelili proti němu. Muž byl jednou ranou zasažen a na místě zranění podlehl," uvedl policejní mluvčí Jiří Soukup.

"Ze zatím provedeného šetření vyplývá, že se jedná o pětatřicetiletého muže ze severních Čech, který těsně před zásahem policistů odcizil zmíněné vozidlo i horské kolo a u sebe měl další věci z trestné činnosti. Byl ozbrojen pistolí, ve vozidle byla nalezena i mačeta a sekera. Jedná se o muže s pestrou trestní minulostí," dodal Soukup.

Podle výsledků předběžného šetření inspekčních orgánů použil policista zbraň oprávněně.

Výběr článků

Načítám