Hlavní obsah

Policisté na Brněnsku chytili zfetovaného recidivistu. Řídit nesměl ještě sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do souboje s policejní hlídkou se ve středu dopoledne poblíž Bratčic na Brněnsku pustil sedmatřicetiletý muž. Ten po spatření policistů stojících u krajnice poblíž místní pískovny šlápl na plyn a podařilo se mu zmizet. Jenže hlídka se nevzdala, obec pečlivě pročesala a podezřelé auto nakonec našla v jedné z bočních ulic. I potom se muž pokusil ujet, ale vjel rovnou do slepé ulice.

Recidivista policejní hlídku na Brněnsku nepřelstil. Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté nejprve propátrávali okolí, ale pak se vrátili na místo, kde ujíždějícího muže spatřili naposledy. „Je mazanej, nepojede po hlavní,“ přemítali nahlas strážci zákona, když ztratili nakrátko stopu. To se ale rychle změnilo.

„On fakt ujíždí,“ divili se policisté ze speciální pořádkové jednotky, když chtěli muže podruhé zastavit. O pár vteřin později už řidič pod hrozbou zbraně neochotně lezl ze svého auta a lehal si na zem. „To nevyšlo, ten manévr,“ pochvaloval si jeden z policistů.

Cizinec jel po D1 záchranářskou uličkou. Zběsilá honička skončila na rozestavěné silnici

Krimi

„Následně bylo zjištěno, že zadržený muž, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz, má rovnou několik platných zákazů řízení, přitom poslední zákaz je až do roku 2031. Orientační test na přítomnost návykových látek byl pozitivní na pervitin,“ konstatoval policejní mluvčí Petr Vala.

V autě navíc strážci zákona našli několik registračních značek.

„Původ značek, které byly pečlivě uschovány uvnitř vozu, budou muset policisté ještě důkladně ověřit. Zadržený řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Vala.

Reklama

Výběr článků

Načítám