Hlavní obsah

Policisté hledají muže, kteří pomohli znásilněné dívce v Praze

Praha

Znásilnění 22leté dívky vyšetřují kriminalisté z Prahy. O jedenáct let starší Rumun ji měl podle nich napadnout u frekventované křižovatky v centru, odkud pak nahá utekla. Pomohli jí až dva muži, které nyní policisté hledají. Násilníka policisté zadrželi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál 15. srpna kolem půlnoci pod mostem u křižovatky U Bulhara. Rumun tam přivedl dívku, se kterou se podle policie seznámil na náměstí Republiky.

„Podle výpovědi dívky ji muž následně povalil na matraci a vykonal na ní proti její vůli soulož, a to i přes její aktivní obranu,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Po činu se podařilo nahé dívce utéct na ulici, kde mávala na projíždějící auta. Zastavili jí dva muži v autě tmavé barvy zřejmě značky Fiat. „Muži dívce nabídli pomoc, a jelikož byla nahá, tak jí dali i kalhoty a triko. Pak poškozenou odvezli na služebnu, kde však nezůstali a odjeli pryč,“ doplnil Daněk.

Kriminalisté by podle jeho slov potřebovali s oběma muži mluvit. Oba mluvili česky a jeden z nich měl blonďaté vlasy. Ozvat se mohou na tísňovou linku 158.

Samotného násilníka zadrželi policisté ještě tu noc a posléze ho obvinili z trestného činu znásilnění. Soud ho poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám