Hlavní obsah

Policistce na Domažlicku někdo otrávil psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Výsledky pitvy prokázaly, že fenu border kolie někdo v Poběžovicích na Domažlicku skutečně otrávil. Podle zjištěných informací se jednalo o psa policistky. Případem z poloviny ledna se nadále zabývají kriminalisté.

Foto: Profimedia.cz

Border kolie. Ilustrační foto

Článek

Událost se stala 13. ledna večer, kdy majitelka našla pětiletou border kolii v žalostném stavu. Ačkoli ji odvezla k veterináři, doktor už fenu, která spolykala návnadu s jedem, nedokázal zachránit.

„Výsledky pitvy potvrdily přítomnost látky, která psa otrávila,“ řekla v pondělí Právu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Fenu border kolie na Domažlicku zřejmě někdo otrávil

Krimi

Ta nechtěla k případu sdělovat bližší informace, protože na něm stále pracují kriminalisté. Pachatele zatím nedopadli.

Krátce po činu však policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat a poškození cizí věci.

Podle dobře informovaného zdroje se jednalo o psa policistky. Majitelka se nechtěla k záležitosti vyjadřovat.

„Nemyslíme si, že by šlo o osobní mstu. Vždyť někdo už předtím otrávil border kolii ve vedlejší ulici. Kamarádka našla na zahradě ještě zbytek návnady, kus salámu. Netuší, kdo ho tam mohl dát. Je to strašné a ona je z toho všeho pořád špatná,“ popsala její sousedka, která si nepřála být jmenována, ale redakce její totožnost zná.

V Labi na Litoměřicku plavaly stovky uhynulých ryb. Včetně trofejních kusů

Krimi

Lidé ve městě se stále o své psy bojí. „Máme strach, aby se situace neopakovala,“ doplnila žena.

Tamější starosta Martin Kopecký (ODS a nezávislí pro Poběžovice) před časem Právu řekl, že za poslední dobu jde o třetí podobný případ ve stejné lokalitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám