Hlavní obsah

Policista v autě pronásledoval neukázněného řidiče, skončil v potoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se středně těžkými zraněními skončil v neděli v nemocnici policista, který pronásledoval ve Strakonicích neukázněného řidiče. Ten překročil se svým vozidlem Škoda Yetti povolenou rychlost 50 kilometrů v hodině o 18 kilometrů, na výzvy policisty k  zastavení však nereagoval. Začala honička, při níž dostal policejní vůz smyk a sjel do potoka.

Foto: Policie ČR

Policejní vůz skončil po honičce v potoce v Čejeticích u Strakonic.

Článek

V neděli se ve Strakonicích Na Podsrpu konala václavská pouť a policisté posílili hlídky.

„Přestupek zaznamenal policista u radaru po deváté hodině večer. Řidič však nereagoval na výzvy k zastavení a zběsile ujížděl směrem na obec Modlešovice. V Čejeticích bohužel policista při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na vlhké vozovce s vozidlem smyk, havaroval mimo komunikaci a sjel do místního potoka,“ popsala havárii mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Upozornila, že policista utrpěl středně těžká zranění s dosud neustanovenou dobou léčení. Musel být převezen do nemocnice.

„Dopravní nehodu policisty, přestože plnil služební úkoly, její průběh, okolnosti a způsob zavinění prověřují standardně i kontrolní orgány policie,“ zmínila Nováková.

Trest zřejmě nemine řidiče, který na pokyny policisty nezastavil. „Za úmyslné nezastavení na pokyn ‚Stůj‘ je řidičům přičítáno 5 bodů v rámci bodového hodnocení, a navíc za tento vážný přestupek hrozí u správního orgánu finanční pokuta a zákaz řízení motorových vozidel,“ dodala Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám