Hlavní obsah

Policista stíhán, že řádně nevyšetřil nehodu starosty

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRASLICE

Policejnímu inspektorovi z obvodního oddělení v Kraslicích na Sokolovsku hrozí soud za to, že řádně nevyšetřil dopravní nehodu, kterou zavinil starosta města Lubomír Zach (ODS). Státní zástupce Libor Řeřicha obvinil 27letého policistu z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Za to mu hrozí až tři roky vězení.

Foto: HZS SŽDC Česká Třebová
Článek

"Při šetření dopravní nehody 6. března v Kraslicích zmanipuloval dechovou zkoušku u viníka dopravní nehody, aby mohl nehodu řešit na místě blokově a zároveň neřešil okolnosti, že řidič z místa nehody ujel," řekl ve středu Řeřicha.

Podle svědků Zach před jízdou požil alkoholické nápoje během obchodní schůzky s několika podnikateli v jedné z místních restaurací. Při výjezdu z parkoviště ve služební octavii nedal přednost jinému vozidlu, vjel mu do jízdní dráhy, kde se obě auta srazila.

Policista obvinění popírá

V souvislosti s tímto případem zůstává postaven mimo službu i vedoucí kraslického oddělení policie, který je vyšetřován pro podezření, že obviněný policista jednal na jeho pokyn. "To je zatím v šetření," řekl k tomu státní zástupce.

Stíhaný policista při výslechu popřel, že by porušil zákon. "Postupoval jsme podle předpisů," hájil se.

Stejně tak Zach popírá, že řídil opilý a z místa havárie ujel. "Nehodu jsem měl, to je pravda. Žádný alkohol jsem ale nepil a ani jsem nikam neujel. Počkal jsme na příjezd policistů. S těmi jsem pak sepsal protokol," uvedl Zach poté, co aféra poprvé vyplavala na povrch.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám