Hlavní obsah

Policisté chtěli ututlat starostovu nehodu s alkoholem

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRASLICE/Sokolovsko

Policisty z obvodního oddělení v Kraslicích na Sokolovsku vyšetřuje inspekce ministra vnitra pro podezření, že se snažili ututlat dopravní nehodu starosty města Lubomíra Zacha (ODS), který měl služební vozidlo řídit pod vlivem alkoholu.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

"Dva policisty jsem v souvislosti s tímto případem v úterý postavil mimo službu," potvrdil Právu sokolovský policejní ředitel Oldřich Tomášek.

Starosta podle dosavadního průběhu vyšetřování 6. března odpoledne nedal při vyjíždění z parkoviště před restaurací ve městě přednost jinému vozidlu, se kterým se střetl a z místa nehody ujel.

Předtím podle výpovědí svědků popíjel alkohol při jednání s několika podnikateli v restauraci Balli.

"Poškozený řidič si poznamenal jeho espézetku a zavolal na linku 158. Policisté přivolali na místo výjezdovou skupinu z oddělení dopravních nehod, kterým přísluší vyšetřovat nehody způsobené nedáním přednosti v jízdě a také když viník z místa ujede. O něco později ale "nehodovku" odvolali s tím, že nešlo o původně ohlášené nedání přednosti v jízdě, ale o nesprávné vyhýbání se, což je méně závažný přestupek a jeho vyřízení je v kompetenci obvodního oddělení," řekl našemu deníku zdroj obeznámený s vyšetřováním případu.

Podle tohoto zdroje měli policisté starostu později dovést na místo nehody, kde ale za něj do detekční trubičky dýchl jeden ze strážců zákona.

Lubomír Zach vše popírá. "Nehodu jsem měl, to je pravda. Žádný alkohol jsem ale nepil a ani jsem nikam neujel. Počkal jsme na příjezd policistů. S těmi jsem pak sepsal protokol," reagoval na dotaz Práva Zach.

Reklama

Výběr článků

Načítám