Hlavní obsah

Policista si nechal padělat dva vysokoškolské diplomy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva padělané vysokoškolské diplomy užíval policista, který pracoval jako vedoucí obvodního oddělení. Přišlo se na něj náhodou. Muž u policie dobrovolně skončil.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Mluvčí inspekce Ivana Nguyenová v úterý Novinkám řekla, že nebude komentovat, z jakého oddělení policista pocházel, ani z jakého byl regionu. S nadřízeným se dohodl na odchodu do civilu.

Generální inspekce bezpečnostních sborů se případem začala zabývat po oznámení od policie, která vyšetřovala civilní osobu, která již byla odsouzená za padělání a pozměňování veřejné listiny.

„Prověřováním bylo zjištěno, že policista si měl nechat vyhotovit dva vysokoškolské diplomy, a to v bakalářském a magisterském studijním programu, přičemž bakalářský diplom měl předložit svému zaměstnavateli do personálního spisu,“ uvedla mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Magisterský diplom sice nepředložil personálnímu oddělení, ale užíval v práci. V březnu s ním GIBS zahájil zkrácené přípravné řízení, v rámci něhož se policista doznal a složil 50 000 Kč na oběti trestných činů. Státní zástupce následně rozhodl věc podmíněně odložit, a to se zkušební dobou v trvání 10 měsíců.

Za trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny hrozí podle zákona až tři roky vězení a zákaz činnosti.

Policista a závodník před soudem kvůli anabolikům. Udala ho vlastní žena

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám