Hlavní obsah

Policista při rvačce zastřelil lupiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PSÁRY

Policista zastřelil v noci na čtvrtek lupiče, který se pokoušel vloupat do jednoho z domů v Psárech na Praze-západ. Při dopadení se totiž cizinec začal s policistou prát a snažil se mu vzít zbraň. Podle policie z ní následně vyšel samovolný výstřel, který pachatele na místě usmrtil.

Foto: archiv Spa hotelu Lanterna

Vítězný pokrm ze soutěže o nejlepší valašský recept - Vepřová panenka na hruškách

Článek

Policejní hlídku přivolal kolem 2. hodiny v noci majitel domu. Policisté z Jílového okamžitě vyrazili, ovšem cestou do Psár potkali na silnici hořící auto.

"Zastavili, protože nevěděli, zda uvnitř není uvězněný nějaký člověk. Po uhašení auta zjistili, že je opuštěné, tak pokračovali v cestě," začal popisovat policejní mluvčí Prahy-západ Jaroslav Vokáč.

Muži zákona dorazili k domu v době, kdy se pachatel stále snažil dostat dovnitř. "Majitel se zachoval dobře, protože ho nijak nevyplašil a čekal na příjezd hlídky," podotkl Vokáč. Sotva je lupič uviděl, dal se na útěk. Přeskočil plot a nevzdal se ani po varovném výstřelu.

"Policista ho dostihl na vedlejším pozemku, kde se na něj pachatel vrhl a chtěl mu vzít zbraň. Při potyčce došlo k samovolnému výstřelu z policistovy zbraně, který smrtelně pachatele zasáhl," pokračoval Vokáč.

Policista je v nemocnici

Policista musel být převezený do jedné z pražských nemocnic s podezřením na otřes mozku a vážným zraněním oka. Podle Vokáče si nepamatuje, čím ho pachatel udeřil. Podle všeho však cizinec nebyl ozbrojený.

"Následně jsme zjistili, že pachatelem byl dvacetiletý cizí státní příslušník s prošlým povolením k pobytu. Byl převezen k provedení soudní pitvy," dodal Vokáč.

Okolnostmi případu se kriminalisté nadále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám