Hlavní obsah

Policista přemluvil opilce, který vyhrožoval bombou, aby přišel na policii

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Kuriózní případ zaznamenali v úterý odpoledne policisté v Olomouci, když důstojník jejich operačního střediska přemluvil opilého padesátiletého muže, který telefonicky z mobilu vyhrožoval bombou, aby přišel na okresní policejní ředitelství. Dokonce jej i při cestě navigoval, aby cestou nezabloudil.

Článek

„Důstojník operačního střediska přijal telefonicky oznámení, že ve Šternberku vybuchne bomba. Neznámý muž, který zatelefonoval z mobilu na tísňovou linku 158, uvedl, že ve Šternberku uložil bombové nálože a pomocí mobilního telefonu je bude odpalovat. Udal i konkrétní místo, kde s výbuchy začne,“ popsala Právu ve středu počátek případu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Operační důstojník podle ní začal s mužem komunikovat a snažil se zjistit, odkud volá. Během rozhovoru se mu podařilo zjistit, že se volající nachází na Wurmově ulici v Olomouci a muž mu sdělil i to, že telefonoval na linku 158 už během uplynulé noci, kdy se svěřil operačnímu důstojníkovi se svými osobními problémy.

„Policisté noční telefonát ihned prověřili a díky němu se jim podařilo anonymního volajícího ztotožnit. Při další komunikaci muže přesvědčili, aby se dostavil osobně na vrátnici okresního policejního ředitelství,“ uvedla mluvčí s tím, že jeden z operačních důstojníků mu telefonicky vysvětloval cestu až na ředitelství. Zde si ho pak převzali policisté obvodního oddělení.

„Dalším šetřením bylo zjištěno, že uložení bomb je smyšlené. Padesátiletý muž, který má zřejmě psychické problémy, byl vzhledem k podnapilosti převezen do protialkoholní záchytné stanice,“ dodala Dolejšová. Případ je podle ní dosud předmětem šetření. Na jeho výsledku bude záležet i posouzení, zda se muž dopustil trestného činu, nebo jen přestupku. Miloslav Hradil

Reklama

Výběr článků

Načítám