Hlavní obsah

Policista, který zfackoval muže bez roušky, je stále ve službě

Praha

Odbor vnitřní kontroly policie stále prověřuje sobotní incident policisty v Praze, který uhodil opilého muže bez roušky. Generální inspekce bezpečnostních sborů si případ nepřevzala. Policista je do vyšetření ve službě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na případu stále pracuje odbor kontroly krajského ředitelství, dokud nedojde k nějakému závěru, tak se nic nezmění. Policista je stále ve službě,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová Novinkám potvrdila, že incidentem se inspektoři zatím nezabývají. Po vyhodnocení by jim to musel předat odbor vnitřní kontroly policie.

Pražský policista bez roušky zfackoval muže na zastávce, Hamáček se omlouvá

Domácí

Incident se odehrál v sobotu dopoledne na autobusové zastávce K Žižkovu, kam dorazila policie po oznámení, že se na místě má pohybovat agresivní muž, který měl rozbít lahví sklo projíždějícího auta. Policista bez roušky později usadil podezřelého muže, který rovněž neměl nasazenou roušku, na lavičku a vlepil mu facku.

Na sestříhaném videu je vidět, že po chvíli k incidentu dorazila druhá hlídka. Na místě tak bylo nejméně šest policistů. Podezřelý muž si dle videa zřejmě odmítal nasadit roušku, za což si vykoledoval další facku. V tu chvíli již měl policista svoji roušku na obličeji. Policisté na místě zjistili, že 54letý muž byl pod vlivem alkoholu, naměřili mu více než dvě promile v dechu.

Za policistu se následně omluvil ministr vnitra Jan Hamáček i ředitel pražské policie Tomáš Lerch. „Osobně jsem ze záběrů fyzického ataku ze strany policisty velmi znepokojen. S případem jsem obeznámen, a přestože vím, co uvedenému předcházelo, považuji jednání policisty, který prováděl zákrok navíc bez roušky, za nepřijatelné. V této souvislosti jsem již inicioval důkladné prověření celého případu a zasahující policista se bude ze svého postupu zodpovídat. Veřejnosti se za selhání policisty omlouvám,” sdělil Lerch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám