Hlavní obsah

Policista, který střílel v hospodě, je v civilu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Čtyřiadvacetiletý příslušník cizinecké a pohraniční policie, kterého Inspekce ministra vnitra od minulého pondělí vyšetřuje kvůli bezdůvodné střelbě v restauraci ve Slavičíně na Zlínsku, už není v řadách policie.

Foto: Leona Roháčková

Klabonosá hlava je pro starokladrubské koně typickým znakem

Článek

"Služební poměr s ním byl v pondělí rozvázán. Odešel na vlastní žádost," potvrdil v úterý Právu mluvčí jihomoravské cizinecké a pohraniční policie Roman Skřepek. "Rozhodně to však neznamená, že by tímto postupem získal příspěvek za službu, takzvanou výsluhu, a odchodné," dodal Skřepek, podle nějž nadřízení policistu nemohli sami propustit do skončení vyšetřování. Hned po události ho alespoň postavili dočasně mimo službu.

Policista na venkovní zahrádce hospody, kde bylo v tu dobu přibližně patnáct dalších hostů, seděl s několika kolegy a náhle dvakrát vystřelil ze služební pistole do vzduchu. Nikoho při tom nezranil.

Při dechové zkoušce na alkohol mu elektronický přístroj naměřil hodnotu téměř 2,5 promile. "Výše hladiny alkoholu ale není rozhodující. Důležité je, zda výsledek je či není pozitivní. Policista se po dechové zkoušce podrobil dvojitému odběru krve na alkohol. Ten by měl vyloučit jakékoliv pochybnosti," uvedl

Reklama

Související články

Pistolník v uniformě už je mimo službu

Čtyřiadvacetiletý cizinecký policista, který v pondělí střílel bezdůvodně do vzduchu v restauraci U Talafy ve Slavičíně na Zlínsku, byl dočasně postaven mimo...

Výběr článků

Načítám