Hlavní obsah

Policista Huml žaluje své nadřízené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ředitel středočeské dopravní policie a zřejmě nejznámější tuzemský dopravní policista Stanislav Huml podal v pondělí žalobu na vedení policie. Nadřízení ho totiž na jaře degradovali za to, že se zastal svých dvou podřízených, kteří kritizovali vybavení nových policejních vozů. Ani kritici trestu za svá slova neunikli.

Foto: resort Dolní Morava

koloběžky zažívají boom

Článek

Policistům Petru Šlechtovi a Miloslavu Černému byl důtkou snížen plat za to, že kritizovali vybavení nových vozů koupených policejním prezídiem. Policisté se pozastavili například nad drahou audisestavou či koženými sedačkami, které jsou podle jejich názoru naprosto nevhodné, neboť výstroj na opasku je naprosto zničí.

"Do spisu, na základě kterého měli být potrestáni ti dva, jsem vložil vlastní názor, kterým jsem navrhoval zastavení řízení," vysvětlil Huml. Policejní prezidium ho za to degradovalo z podplukovníka na majora.

Huml se nejprve pokusil záležitost vyřešit v rámci policie a podal proti svému potrestání odvolání, policejní prezidium ho ale zamítlo. "Rozhodl jsem se proto podat žalobu k Městskému soudu v Praze," řekl.

Oba dálniční policisté se kvůli trestům na soud obrátili již dříve. Tvrdí, že jejich kritika údajně luxusní výbavy 18 nových policejních Fordů Mondeo byla oprávněná.

Podle ředitele středočeské policejní správy však zaměstnanci neplnili základní povinnosti policisty. Stejný názor má i policejní prezident Jiří Kolář. Podporu všem třem mužům naopak vyjádřily policejní odbory.

Reklama

Související témata:

Související články

Policejní mondea stála 12,5 miliónu korun

Česká policie s velkou slávou na konci minulého roku veřejnosti představila novou techniku, včetně Fordů Mondeo ST 220. V médiích se však v poslední době...

Výběr článků

Načítám