Hlavní obsah

Policista a celník vyloupili obchod v Domažlicích

Právo, Patrik Biskup
DOMAŽLICE

Speciální policejní komando zatklo ve čtvrtek v Domažlicích dvojici lupičů bezprostředně poté, co oloupili vietnamského obchodníka v jeho obchodě v centru města. Podle dobře informovaného zdroje jsou pachateli policista z Obvodního oddělení Prahy 1 a celník ze severních Čech.

Foto: Petr Mráček

Jitka Sedláčková

Článek

Podle podezření celník s policistou uloupili bezmála půl miliónu korun. K obchodu, který stojí asi 50 metrů od budovy dopravní policie, přijeli bílou felicií. "Oba vstoupili dovnitř. Celník řekl prodavačce, že jde zkontrolovat doklady a odešel s ní do kuchyně. Mezitím druhý muž sebral s kasy 450 až 500 tisíc korun. Potom odešli. Když vyšli ven, přijelo asi 40 policistů a zatkli je," řekl manžel přepadené prodavačky.

Tak velkou částku vysvětlil tím, že si peníze u nich schoval kamarád, který odjel do Vietnamu. Policisté v ten samý den zatkli další čtyři muže, kteří byli s dvojicí lupičů pravděpodobně spolčení. Jsou mezi nimi i dva Vietnamci, kteří zřejmě fungovali jako tipaři.

"Všech šest zadržených mužů bylo obviněno z trestného činu loupeže, který spáchali jako členové organizované skupiny. Policista a celník jsou navíc stíhání ze zneužití pravomoci veřejného činitele," informovala odpoledne Právo plzeňská okresní státní zástupkyně Jaroslava Pašková. Podle ní státní zástupce již podal soudci návrh na jejich vzetí do vazby. Všem hrozí 12leté vězení.

O akci místní policisté nevěděli

"V tomto stadiu vyšetřování nebudeme k případu sdělovat žádné informace," řekl včera v podvečer plzeňský státní zástupce Libor Řeřicha, který na případu pracuje.

Podle jiného zdroje policisté monitorovali dvojici lupičů delší dobu. "Proto už také na ni byli připraveni na místě činu. Při samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Lupiči byli umístěni do policejní cely," dodal zdroj. O přísně utajované akci neměli ponětí ani místní policisté. "Věděl to jen úzký okruh lidí. Ani já neznám podrobnosti. Řídila si to Praha," řekl domažlický policejní ředitel Josef Skála.

Případem se zabývá i Inspekce ministra vnitra.

Reklama

Výběr článků

Načítám