Hlavní obsah

Policie zveřejnila podobu řidiče, po kterém střílela při honičce u Prahy

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Při čtvrteční honičce v autech, při které se i střílelo, policie pronásledovala muže, který nenastoupil do vězení. Podle policistů se jedná o 32letého Petra Votavu, odpoledne zveřejnili jeho podobu. Auto prchajícího se jim už podařilo najít, ovšem bez šoféra, po kterém dál pátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledované auto našli v LahovicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Kriminalisté spolu se zásahovou jednotkou chtěli před polednem zadržet muže odsouzeného za majetkové trestné činy. Kriminálníkovi se však podařilo ujet autem.

BEZ KOMENTÁŘE: V Ořechu bourali policisté při honičceVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté ho začali pronásledovat. A dokonce při tom i stříleli. „V místech, kde nebyli ohroženi žádní lidé, po pneumatikách ujíždějícího auta několikrát vystřelili,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Dodal, že pronásledovaný řidič způsobil několik nehod, ale stále odmítal zastavit.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarovaná Škoda Octavia

Podle informací z místa jedno z policejních aut havarovalo v Ořechu v okrese Praha-západ. Na místě byl vidět poškozený džíp zásahové jednotky a dopravní policisté, kteří si jej fotografovali. Po nehodě zůstala na místě poškozená také projíždějící modrá octavia.

„Nemám informaci o tom, že by nabourali také policisté,“ konstatoval nicméně Hulan.

K nehodě v Ořechu vyjeli také záchranáři. „Žena bez viditelných poranění byla zaléčena a ponechána na místě,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Náboje nalezené na silnici

Pronásledovanou Škodu Octavia našli kriminalisté asi o hodinu později v Lahovicích. Podle reportéra Novinek má prostřelenou zadní pneumatiku. Muž utekl. Na místě pomáhá také vrtulník.

Foto: Policie ČR

Petr Votava

Odpoledne policisté zveřejnili podobu uprchlého řidiče. Petr Votava je vysoký přibližně 180 centimetrů, má hnědé oči a hnědé, krátce zastřižené vlasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám