Hlavní obsah

Policie zatkla dva dealery, kteří prodali drogy za 360 tisíc

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dva drogoví dealeři, kteří v Ostravě během dvou let prodali vysoce kvalitní pervitin minimálně za 360 tisíc korun, skončili koncem minulého týdne ve vazbě. Informovala o tom Alena Kudělová z městského ředitelství Policie ČR v Ostravě.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Zatýkání dvou mužů ve věku 25 a 42 let přitom nepostrádalo dramatické okamžiky. "Mladší z nich se při zatčení pokusil vyskočit z balkónu. Jelikož se potvrdilo, že je ozbrojen, bylo zadržení realizováno ve spolupráci se zásahovou jednotkou," uvedla Kudělová.

Vedle drog i krádeže

Policie zadržené muže podezírá, že každý z nich během necelých dvou let prodal na různých místech pervitin ve formě krystalků za 180 tisíc korun. Podle Kudělové přitom oba zadržení nemají na svědomí jen obchod s drogami. Po mladším z nich totiž policie už loni v listopadu vyhlásila celostátní pátrání pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost.

"Starší obviněný je významná osoba ostravského podsvětí. V minulosti byl šetřen v souvislosti se závažnou majetkovou a násilnou trestnou činností," uvedla Kudělová. Podle ní právě on obchod s drogami řídil a organizoval.

Zadržení byli již obviněni

Zadržení dvou velkoobchodníků bylo vyvrcholením rozsáhlé akce s krycím názvem Krystal, která byla zaměřena proti dealerům prodávajícím vysoce kvalitní pervitin na různých místech Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Dva zatčení muži byli obviněni z trestných činů šíření toxikomanie a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám