Hlavní obsah

Policie zasahuje u středočeských silničářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahuje od úterního odpoledne v budově Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Silničáři v minulosti čelili kritice kvůli některým zakázkám.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Budova středočeské správy a úržby silnic v Říčanech (ilustrační foto)

Článek

O zásahu informoval server Aktuálně.cz. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej pouze potvrdil, že útvar provádí úkony trestního řízení.

Krajský radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO) neměl o zásahu žádné informace.

Loni se objevily pochybnosti ohledně tendrů kraje v souvislosti se správou silnic, byznys začala prověřovat policie. Server iRozhlas.cz v listopadu uvedl, že podezření se týkala úmyslného rozdělení zakázek na menší části, aby bylo možné tendry zadat bez soutěže.

Policie zasahuje na úřadu hejtmanky Jermanové

Krimi

Rovněž pořad Reportéři ČT upozornil na problematické zakázky, týkaly se ořezávání stromů nebo opravy silnic. Odborníci opravy označili za nekvalitní.

Pochybnosti kolem tendrů vznesl v minulosti středočeský zastupitel Michael Pánek (ODS). Kritizoval hejtmanství v čele s Jaroslavou Pokornou Jermanovou (ANO) za mizerné hospodaření, kvůli kterému podle něj přijde kraj ročně o více než 200 milionů korun.

Hejtmanka podezření odmítla s tím, že podle ní jde o politický boj a že pro tato tvrzení nejsou důkazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám