Hlavní obsah

Policie zasáhla na otevřené zahrádce, kde popíjela stovka lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ačkoliv v celé České republice už neoficiálně otevřelo množství zahrádek a před restauracemi se už mnoho dní lidé scházejí, policie v úterý večer ukončila návštěvu asi 80 lidí na zahrádce restaurace Šeberák v Praze.

Provozovatel Restaurace Šeberák Jakub OlbertVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policie na místo podle slov mluvčí pražské policie Violety Siřišťové vyrazila na udání.

„Policisté všechny hosty vyzvali, aby opustili prostory restaurace, všichni bez problémů odešli, nikdo nebude oznámen správnímu orgánu. Oznámení podáme na provozovatele restaurace,“ řekla Novinkám Siřišťová. Provozovatel restaurace podnik po odchodu hostů zavřel.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zapovězené popíjení na Šeberáku.

Ten Novinkám řekl, že policisty i hosty lituje. „V nařízení ministerstva zdravotnictví není nijak dotčený provozovatel, takže my se ničeho nedopouštíme,“ řekl Olbert.

Restauraci Šeberák policie mnohokrát kontrolovala i v minulosti, protože její provozovatel otevíral i v dobách přísného lockdownu.

Otevření restaurace Šeberák už policie prověřuje jako trestný čin

Krimi

V úterý je ale situace jiná, protože lidé nyní posedávají na zahrádkách před restauracemi po celé ČR. Příští pondělí se mají zahrádky oficiálně otevřít.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zapovězené popíjení na Šeberáku.

Mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová Novinkám řekla, že policie kontroly zahrádek provádí neustále.

„Nezbývá nám než na ty kontroly nasadit všechny síly a prostředky a vymáhat to, co je platné. A to děláme. Musíme spoléhat na to, že lidé budou nařízení dodržovat, byť si uvědomujeme, že jsou z nich unavení,“ řekl Rendlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám