Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který rozeslal 2000 podvodných SMS

Ostrava

Dva tisíce textových zpráv odeslal na různá telefonní čísla osmadvacetiletý muž z Ostravy s cílem vylákat z jejich majitelů peníze. Úspěšný byl nakonec jen v jednom případu, svou oběť připravil o 40 tisíc korun.

Zadržení podezřeléhoVideo: Policie ČR

 
Článek

Jak uvedla mluvčí policie Daniela Vlčková, muž si zaregistroval několik uživatelských účtů, ze kterých rozesílal podvodné SMS zprávy. „Více než 2000 rozeslaných zpráv obsahovalo nepravdivou informaci o zablokování bankovního účtu s tím, že odblokování je možné na odkaze uvedeném ve zprávě. Ovšem ten směřoval na falešné webové stránky banky, od oficiálních téměř nerozeznatelných,“ uvedla mluvčí.

Historkou o obchodování na burze získal podvodník od ženy přístup k účtu. Vzal si na ni úvěr

Krimi

Jeho činnost označila za vysoce sofistikovanou s tím, že účelem bylo vylákat přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví a následně neoprávněně převést peníze z jejich účtů.

„Začátkem dubna muže v jeho trvalém bydlišti zadrželi policisté. Obviněný svou nezákonnou činnost nepopíral, s kriminality spolupracuje. Za obdobou trestnou činnost byl v minulosti již odsouzen, takže v současnosti je ve výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám