Hlavní obsah

Policie z Argentiny dopravila Čecha odsouzeného před 17 lety za podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie dopravila z Argentiny do Česka muže, který byl v roce 2007 odsouzen na 2,5 roku za podvod. Před vězením se skrýval na několika kontinentech. Osudnou se mu stala až hranice Brazílie s Argentinou, uvedla ve čtvrtek policie na síti X.

Muž odsouzený v roce 2007 na 2,5 roku za podvod se před vězením skrýval na několika kontinentechVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté dopravili muže do Prahy běžnou leteckou linkou. Cesta z Buenos Aires přes Amsterdam do Prahy trvala přibližně 17 hodin. „Dnes už je v pražské věznici. Eskortu provedli air marshalové a policista z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci,“ uvedla policie.

Identitu muže policie neuvedla. Zveřejněné informace ale odpovídají případu Josefa Šindelka, který byl odsouzen za podvod ve firmě na 30 měsíců za mřížemi. Počátkem loňského listopadu byl zadržen na hranici mezi Argentinou, Brazílií a Paraguayí.

Foto: Policie ČR

Josef Šindelek

Šindelek si ve firmě, kde pracoval, přeposlal 2,72 milionu korun na svůj účet. Jeho partnerka Novinkám řekla, že se tak chtěl dostat k procentům z provedených zakázek, které mu dlužil majitel firmy. Ten však věc oznámil na policii a Šindelek skončil jako obžalovaný u soudu. Nejprve mu Krajský soud v Brně uložil 5,5 roku vězení, trest mu snížil odvolací olomoucký vrchní soud. Šindelek pak opustil Českou republiku, protože se podle své partnerky cítil nevinný a s trestem nesouhlasil.

Šéf lovců lebek: Desperáty na útěku vyděsí každé bouchnutí dveří

Krimi

Reklama

Související témata:
Lovci lebek

Výběr článků

Načítám