Hlavní obsah

Policie vyšetřuje smrt novorozence i matky

Novinky, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Ve fakultní nemocnici v Hradci Králové zemřela v sobotu čtyřiatřicetiletá žena z Královéhradecka, která uprostřed minulého týdne na místní porodnicko-gynekologické klinice porodila mrtvé dítě. Vedení nemocnice je přesvědčeno, že nejde o zanedbání lékařské péče.

Foto: Stanislava Dvořáková

Čert se nemínil vzdát a odejít zpět do pekla bez jakékoliv oběti.

Článek

Klinika přijala ženu v šestadvacátém týdnu těhotenství. Po dvou týdnech, kdy nebyly zjištěny žádné ozvy plodu, lékaři vyvolali porod a žena porodila mrtvé dítě.

"Po porodu mrtvého plodu v osmadvacátém týdnu těhotenství nastaly komplikace a ženu vzali do péče kolegové na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzívní medicíny," uvedl přednosta porodnicko-gynekologické kliniky Jindřich Tošner.

"Přes veškerou okamžitou intenzívní péči včetně indikace antibiotik infuzí a léčby šokem náhle zemřela. Přesnou příčinu smrti určí pitva," řekl lékařský náměstek ředitele nemocnice Zdeněk Tušl.

Případem se zabývá policie

Úmrtí novorozence i matky vyšetřuje služba kriminální policie a vyšetřování okresního ředitelství policie. Tresní oznámení na neznámého pachatele podal manžel zesnulé rodičky.

"Případ je šetřen pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti," omezila se na stručné konstatování policejní mluvčí Anna Pešavová.

Po ženě doma zůstali čtrnáctiletý syn a dvanáctiletá dcera.

Výběr článků

Načítám