Hlavní obsah

Policie vyhlásila po zmizelé dívce celostátní pátrání

Právo, tyš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Celostátní pátrání po třináctileté dívce z Kuřimi, která v noci na sobotu zmizela z brněnského centra pro týrané děti Klokánek, v neděli vyhlásila policie. Přestože dívku hledali policisté celou noc, nenašli ji a proto se rozhodli do pátrání zapojit celou republiku.

Foto: Markéta Pudilová, Právo

Centrum pro týrané děti Klokánek

Článek

"Policisté pravidelně kontrolují místa, kde by se mohla dívka objevit, tedy například dům v Kuřimi. Věnují zvýšenou pozornost lidem, k němž by mohla přijít, jako jsou její příbuzní," řekl Právu mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Holčičku chtěla údajně svěřit do opatrovnictví třicetiletá Klára Mauerová, jež je podezřelá z týrání syna Ondřeje. Ten byl v sobotu odpoledne převezen z Klokánku do nemocnice, protože se jeho stav zhoršil. Jak Právu řekla mluvčí brněnské Fakultní nemocnice Anna Nesvadbová - stav dítěte je stabilizovaný. V Klokánku tak zůstalo pouze jedno ze tří kuřimských dětí, desetiletý Jakub, který je na tom z dětí psychicky "nejlépe".

Dívka utekla po půlnoci z pátku na sobotu ventilačním okénkem. Ještě v pátek večer prý ale nic nenaznačovalo tomu, že by se k útěku chystala, uvedla pracovnice Klokánku. Po dívce se již pátralo celý sobotní den. [celá zpráva]

Nečas i Škromach kritizují medializaci případu

Bývalý i současný mistr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS) a Zdeněk Škromach (ČSSD) se v nedělním diskusním pořadu Otázky Václava Moravce shodli, že celému případu neprospívá přílišná medializace. Podle Škromacha není "přístup médií etický". Připomněl, že tu jsou zákony na ochranu dětí.

Nečas se také přimlouval pro vyšetření případu, přičemž by se mělo prověřit, zda při předání dívky do opatrovnické péče nedošlo k selhání odpovědných orgánů. "V případě selhání je na místě trest," uvedl Nečas.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám