Hlavní obsah

Policie v Praze dopadla gang mladých lupičů, většině ještě nebylo osmnáct

Praha

Gang sedmi mladíků, z nichž pět je mladších 18 let, dopadli pražští kriminalisté. Podařilo se jim je usvědčit ze série čtyř loupežných přepadení. Své oběti, které fyzicky napadli a oloupili o mobily či kabelky, si mladí muži vybírali především v okolí pražského Smíchova. Hrozí jim až deset let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení mladých lupičůVideo: Policie ČR

 
Článek

Zřejmě po vzoru amerických gangů si převážně nezletilí mladíci začali říkat „Angel street boys“ a území, které si nárokovali, bylo okolí nákupního centra v Praze 5 na Andělu.

„Tam si dvojice 'gangsterů' vytipovala fyzicky slabší oběť a tu pod různou záminkou vylákala na odlehlé místo, kde ji pod pohrůžkou fyzické újmy donutili k vydání mobilního telefonu a peněženky,” uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Svým obětem následně vyhrožovali, že pokud se budou pohybovat v jejich „teritoriu“, nebo loupež oznámí na policii, tak si je najdou. Tři ze čtyř loupeží mladíci spáchali popsaným způsobem právě v okolí nákupního centra v období od konce prosince loňského roku do poloviny února letošního roku.

Brutální loupežné přepadení ženy v Jinonicích

Členové tohoto gangu mají na svědomí i brutální loupežné přepadení dvaatřicetileté ženy nedaleko tramvajové zastávky Klamovka v Praze 5. Za oběť si ji vybrali poslední lednový den letošního roku v noční tramvaji, kterou se vracela okolo půl čtvrté ráno z centra Prahy.

Po vystoupení z tramvaje na Klamovce muži ženu ještě několik desítek metrů sledovali a v ulici Jinonická na ni zaútočili. Nejprve ji napadli údery pěstí do obličeje, povalili ji na zem a snažili se jí uloupit kabelku.

Žena se s nimi chvilku přetahovala, ale proti takové přesile neměla šanci a o kabelku, ve které měla peníze, doklady a mobilní telefon v celkové hodnotě téměř pět tisíc korun, přišla. Navíc jí pachatelé vykloubili palec na ruce, a proto musela vyhledat lékařské ošetření.

Hrozí jim až deset let vězení

I přesto, že si mladíci vybírali místa bez kamer a svědků, podařilo se kriminalistům postupně vypátrat a usvědčit všech sedm členů gangu.

Všechny členy poté zadrželi a obvinili z trestného činu loupeže. Tři z mužů jsou v současné době ve vazbě a zbylí čtyři jsou stíháni na svobodě.

Dvěma dospělým pachatelům hrozí v případě odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi, nezletilcům pak hrozí trest poloviční.

Reklama

Výběr článků

Načítám