Hlavní obsah

Policie v Plzni zatkla muže, který oloupil desítky osamělých žen

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňským kriminalistům se podařil husarský kousek. Zatkli třicetiletého muže z Domažlicka, který v ulicích západočeské metropole přepadával a okrádal osamělé ženy. Policisté zatím zadokumentovali přes dvacet útoků. To ale nemusí být konečné číslo.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policejní eskorta přivádí k soudu muže, který je podezřelý z loupeží na desítkách žen. Soud bude rozhodovat o návrhu státního zástupce o uvalení vazby.

Článek

"Tipoval si hlavně starší ženy. Maskovaný kapucí je napadl zezadu, povalil na zem a většinou jim sebral kabelku," řekla Právu šéf plzeňských kriminalistů a vyšetřovatelů Milan Khas.

V některých případech byla intenzita útoku velmi silná zvlášť, když se poškozená žena pokoušela vzdorovat.

Lupič si své oběti vybíral vždy v různých částech města. S přepadáváním začal v druhé polovině srpna. "Obvinili jsme ho z trestných činů loupeže, krádeže a dále z neoprávněného držení platební karty. Zatím je v policejní cele, státnímu zástupci jsme dali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ doplnil Khas.

Podezřelý muž se v Plzni zdržoval na ubytovně, tam si také pro něho policisté přišli. K trestné činnosti se pod tíhou důkazů doznal. "Některé z odcizených věcí jsme u obviněného zajistili," uzavřel Khas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám