Hlavní obsah

Policie v Plzeňském kraji rozdávala řidičům pokuty za nedodržování opatření

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Několik blokový pokut uložili policisté během prvního dne kontrol mezi okresy v Plzeňském kraji. Krajská policejní mluvčí Pavla Burešová Právu potvrdila, že například na Tachovsku dostalo pět řidičů blokovou pokutu za nedodržování vládních proti epidemických opatření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní kontrola kvůli omezením v cestování mezi okresy

Článek

„Jednoho řidiče jsme oznámili správnímu orgánu,“ doplnila Burešová. Za jaké konkrétní prohřešky řidiči dostali pokuty, ale mluvčí neupřesnila.

„V případě řidiče, kterého bude řešit správní orgán, šlo o to, že si i přes opakované výzvy policistů odmítal zakrýt nos a ústa,“ doplnila mluvčí.

Policisté v Plzeňském kraji začali s kontrolami na silnicích v pondělí po páté ráno. Například na dálničním přivaděči před Plzní směrem od Prahy zastavili mezi šestou a sedmou hodinou asi tři desítky vozidel.

Policisté rozjeli kontroly na hranicích okresů

Krimi

Většina řidičů s bydlištěm mimo plzeňský okres prokázala důvod cesty do západočeské metropole. Ostatní šoféry policisté důrazně upozornili, že příště už nebudou bezdůvodné přejíždění do cizího okresu tolerovat.

Dodržování omezení pohybu bude denně v Plzeňském kraji hlídat okolo 250 policistů.

Kontroly mezi okresy budou namátkové, ale budeme ověřovat, říká policejní šéf

Domácí

„Od úterý jim pomůže s kontrolami okolo 80 vojáků a 20 celníků,“ řekla dále Burešová. Jak dále upřesnila, do kontrol jsou nasazeni dopravní policisté, příslušníci pořádkové jednotky a cizinecké policie ale i kriminalisté.

„Zapojí se také školní policejní středisko v Domažlicích. Celníci a vojáci budou pomáhat policistům v Plzni,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám