Hlavní obsah

Policie v kauze rekonstrukce lanovky na Sněžku rozšířila pěti lidem obvinění

– Hradec Králové • Aktualizováno

Kriminalisté rozšířili pěti obviněným osobám v takzvané krkonošské kauze, tedy obvinění z dotačního podvodu a poškození finančních zájmů EU a dalších činů, trestní stíhání o další činy. Jde o rekonstrukci a provoz lanové dráhy na Sněžku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva lidi policisté obvinili ze zneužití pravomoci úřední osoby, a to částečně dokonaného a částečně ukončeného ve stadiu pokusu, a tři ze stejných trestných činů a navíc z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Hrozí jim až 12 let vězení.

„Všem je kladeno za vinu, že v rámci rekonstrukce a zajištění provozu Lanové dráhy Pec pod Sněžkou nezajistili žádný smluvní vztah, který by upravoval podmínky pronájmu dotčených pozemků, na kterých byla lanová dráha rekonstruována. Tyto pozemky jsou ve vlastnictví České republiky a právo s nimi hospodařit má výlučně Správa Krkonošského národního parku,” uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Podle policie vznikla škoda přes 9,6 milionů korun při předpokládané životnosti rekonstruované Lanové dráhy Sněžka 30 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám