Hlavní obsah

Policie v Doksech zastavila houbaře se sklenicí plnou lysohlávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Doksech na Českolipsku zastavili muže, který měl u sebe téměř 600 kusů usušených lysohlávek. Halucinogenní houby přenášel v zavařovací sklenici. Policistům 38letý houbař uvedl, že si je loni sám nasbíral a usušil, aby vyzkoušel jejich účinek.

Foto: Policie ČR

Muž v Doksech měl u sebe 594 kusů lysohlávek, nesl je v zavařovací sklenici

Článek

Muže policisté zastavili ve čtvrtek kolem poledne při náhodné kontrole. Muž, který je podle nich uživatelem drog, jim následně ukázal zavařovací sklenici plnou usušených lysohlávek. Celkově jich u sebe měl 594.

„Houbičky, které vyšly při orientačním testu na omamné a psychotropní látky pozitivně, jsme zaslali ještě k laboratorní expertíze,“ uvedla mluvčí policistů Ivana Baláková s tím, že její kolegové zahájili úkony trestního řízení pro přechovávání omamných látek.

„Trestní stíhání proti muži, který nám lysohlávky vydal, můžeme zahájit až potom, co obdržíme znalecký posudek z jejich expertízy,“ dodala Baláková.

Za držení většího množství drog hrozí vězení od půl roku do pěti let.

Drogy, nebo léky? Psychedelika stále vzbuzují naděje i obavy

Zdraví

Reklama

Výběr článků

Načítám