Hlavní obsah

Policie na Českobudějovicku stíhala motorkáře bez helmy. Nakonec spadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští policisté tento týden obvinili z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky pětačtyřicetiletého muže, který v polovině července ujížděl na crossové motorce policejní hlídce v Trhových Svinech na Českobudějovicku.

Ujížděl na motorce se 3 promile.Video: Policie ČR

 
Článek

Byl opilý, nevlastní řidičský průkaz a motorka byla navíc bez registrační značky. A právě toho si všimli policisté, kteří ho chtěli zkontrolovat.

„Když muž na motorce spatřil policejní auto, začal ujíždět mezi domy a snažil se zmizet v bytové zástavbě. Policisté ho pomocí výstražného a zvukového zařízení vyzývali k zastavení, ale na to nereagoval. Po pár kilometrech nezvládl motorku a po projetí silničním příkopem narazil do jedné z budov,“ řekl Milan Bajcura, mluvčí jihočeské policie.

Provedená dechová zkouška ukázala přes tři promile alkoholu v dechu. Muže čeká soud, který rozhodne o jeho trestu. Za jízdu pod vlivem alkoholu může jít i do vězení.

Auto přeplněné migranty ujíždělo po D1. Cestou vyhazovali doklady

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám