Hlavní obsah

Policie stíhá dva litoměřické soudce, brali prý úplatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Policie stíhá dva soudce Okresního soudu v Litoměřicích. Podezírá je z přijímání úplatku a zneužití pravomocí. Oba muži pracovali na úseku trestního řízení, jeden je vyšetřován na svobodě, druhý byl v neděli vzat do vazby. Kromě nich je stíhána i jedna soudní úřednice.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Litoměřice

Článek

Státní zastupitelství zatím nechce upřesnit, o jaká provinění šlo, celý případ je prý velmi čerstvý. "Jednání, pro které je vedeno vyšetřování, má spojitost s rozhodovací činností obou soudců na úseku trestního řízení," uvedla mluvčí krajského státního zastupitelství Lenka Bradáčová.

Trestní stíhání začalo ve čtvrtek 27. října. Jeden soudce byl už z policejní cely propuštěn, zatímco druhý byl v neděli vzat do vazby, aby nemohl ovlivňovat svědky. Určité vodítko nabízí jen soupis paragrafů, kvůli nimž jsou vyšetřováni. Kromě zneužití pravomocí zahrnuje přijetí úplatku v pozici úřední osoby, avšak ne velkého rozsahu, takže jim hrozí až osmiletý trest místo až dvanáctiletého.

Reklama

Výběr článků

Načítám