Hlavní obsah

Policie si počíhala na řidiče a chodce u přejezdů, odhalila desítky hříšníků

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policisté z Královéhradeckého kraje zacílili na železniční přejezdy. Přistihli nejen řidiče jedoucí na červenou, ale také chodce a cyklisty. Dopraváci pomocí kamer skrytých v civilním voze během šesti hodin zdokumentovali na přejezdech v Královéhradeckém kraji 96 přestupků řidičů motorových vozidel. Těch kamery celkem zachytily 498.

BEZ KOMENTÁŘE: Hříšníky na přejezdech nahrály kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Nejčastějším prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti, jízda přes koleje během červeného výstražného signálu, nevyhovující technický stav vozidla a nezapnuté bezpečnostní pásy,“ přiblížila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Stranou za motoristy nestáli ani cyklisté a chodci, kteří se dohromady dopustili osmi přestupků. Motivem riskantního přecházení na červenou byl nejčastěji spěch oceněný policisty blokovou pokutou až dva a půl tisíce korun. Tvrdší postih ale čeká kamerou zachycené hříšné řidiče.

„Ty policisté oznámí příslušnému správnímu orgánu. Hrozí jim až půlroční zákaz řízení a pokuta od 2,5 do 5 tisíc korun,“ upřesnila Kormošová.

Policisté evidují od začátku letošního roku na železničních přejezdech Královéhradeckého kraje dvacítku nehod. Trojice lidí při nich zemřela. Jeden člověk utrpěl těžké a další tři lehká zranění. „Škoda byla vyčíslena na skoro 3,3 miliónu korun,“ doplnila mluvčí.

Minulý rok došlo na královéhradeckých přejezdech k 34 dopravním nehodám, při nichž dva lidé zemřeli a dalších deset bylo zraněno. Škoda se vyšplhala na bezmála 4,9 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám