Hlavní obsah

Policie si došlápla na dezinformátora Netíka. Podezírá ho z vyhrožování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie sdělila podezření z vyhrožování jednomu z řečníků na zářijové demonstraci. Podle dostupných informací jde o dezinformátora Jakuba Netíka.

Záznam: Demonstrace Česko proti vláděVideo: ČTK

 
Článek

„Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie sdělili podezření pro trestný čin vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. V případě odsouzení hrozí za tento trestný čin až tři roky vězení,“ oznámil mluvčí policie Jan Daněk.

Policie již po demonstraci uvedla, že se výroky bude zabývat. Jakub Netík během svého proslovu mimo jiné řekl, že ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) je vrah a že „vlastizrádci budou viset“.

„Rakušane, vrahu, prezident Putin zná viníky, a stejně jako on visel tam na té budově, tak i vy všichni vlastizrádci tohohle národa, kteří adorujete fašismus v této zemi, budete viset do jednoho,“ prohlásil Netík na Letné.

Jeho projev se poté začal šířit i na sociálních sítích. Už v minulosti jeho videa a výroky o očkování proti covidu nebo Ukrajině prověřovala policie a řešily soudy.

Odpůrci vlády demonstrovali na Václavském náměstí, pak se vydali na Letnou

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám