Hlavní obsah

Policie šetří únos 11leté školačky, vojáci ji našli v lese

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany
Aktualizováno

Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který měl ve čtvrtek ráno unést 11letou dívku z Rokycanska. Tu později objevili vojáci v lese ve vojenském újezdu Brdy.

Článek

Školačka podle informací Práva tvrdí, že ji cestou do školy cizí muž násilím přinutil nastoupit do vozidla, zajel s ní do lesa, kde ji přivázal ke stromu a ústa jí přelepil lepící páskou.

Prý se jí podařilo osvobodit, a když hledala cestu zpátky, narazila na vojáky.

„Na případu pracujeme společně se středočeskými kolegy a vojenskou policií,“ uvedla mluvčí Krajského policejního ředitelství v Plzni. Bližší informace ale zatím nesdělila.

Dívka je podle lékařů v pořádku, nemá žádná viditelná zranění.

Policisté na základě výpovědi dívky sestavili podobu pravděpodobného únosce.„Případ je kvalifikován jako zbavení osobní svobody. Pachateli hrozí až osm let vězení,“ doplnila mluvčí policie Martina Zoubková.

Podle Zoubkové je únosce „vyšší hubené postavy, kolem padesáti let. Má zrzavé, krátce střižené vlasy a prošedivělý knírek. Tvář má špatně oholenou. Působil velmi zanedbaným dojmem, což ještě umocňoval zápach s úst a zkažené zuby. Nemluvil česky. Na sobě měl tmavomodrou mikinu a tmavomodré kalhoty. Jel ve třídvéřovém vozidle staršího typu zřejmě šedé barvy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám