Hlavní obsah

Policie řeší další týrání psa z videa, muži hrozí dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatec

Na sociálních sítích koluje další video, na němž je zachyceno týrání psa. Tentokrát jde o 58letého muže, kterého již vyšetřují policisté ze Žatce. Ti mu na konci minulého týdne týranou fenu odebrali a s ní i další psy. U soudu, kde se bude ze svého jednání zpovídat, mu hrozí až dvouleté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Policie se začala mužovým chováním ke zvířeti zabývat na základě zveřejněného záznamu. „Strážci zákona prováděli k případu šetření a rozhodli se v pátek 6. dubna majiteli odebrat nejen fenu, ke které se měl chovat surovým způsobem, ale také tři štěňata, psa a ještě další fenu,“ uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

Psi byli převezeni do útulku na Lounsku poté, co policisté podali žádost o vydání rozhodnutí o odebrání zvířete na Městský úřad v Žatci.

„Majitel psů při výslechu uvedl, že při chvilce jeho nepozornosti si jedna fena chránila před druhou svá štěňata a on se snažil roztržku mezi fenami ukončit,“ dodala Pilařová.

Podobný případ řešila minulý měsíc také policie v Prachaticích poté, co se objevilo video, na kterém muž týrá štěně Marleyho. Nahrávku zveřejnil na sociálních sítích jeho kamarád. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám