Hlavní obsah

Policie pořádala manévry u Prahy kvůli podezřelým kamiónům

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Doslova policejní manévry způsobily dva kamióny nedaleko Prahy. Ty zastavili policisté s podezřením, že převáží nelegální migranty. Podrobnosti ale policie dosud nesdělila.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zastavili u Prahy podezřelé kamiónyVideo: Novinky

 
Článek

Policejní hlídky zastavily dva podezřelé kamióny na silnici mezi Nechánicemi a Kostelcem u Křížků v okrese Praha-východ. Policisté podle informací Novinek zadrželi oba řidiče s podezřením na trestný čin umožnění nedovoleného překročení hranice a na místo přivolali celníky, další policejní hlídky a také kriminalisty.

„Prověřujeme zde podezření na pašování nelegálních migrantů,“ řekl Novinkám ještě v pondělí v noci policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Na opakovaný dotaz v úterý nechtěl být Vinčálek zatím konkrétnější. Neuvedl, zda policisté v kamiónu něco našli nebo ne.

Pomohli hasiči

Policistům byla divná především noční trasa obou kamiónů. Ty na místo přijely po okresních silnicích vedoucích lesy od Jílového u Prahy. Protože bylo potřeba kamióny převézt na odstavné parkoviště do Nupak, povolali si policisté na výpomoc hasiče, kteří vlastní řidičské oprávnění na těžké nákladní vozy.

„Byli jsme požádáni policií o pomoc. Policisté žádali řidiče, který může řídit nákladní auta. Na místo proto vyjeli profesionální hasiči z Říčan,“ sdělil Novinkám bez dalších podrobností mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Kolona asi deseti policejních vozů pak oba kamióny doprovodila právě do Nupak. Tam byly kamióny odstaveny a dále prohledány.

Reklama

Výběr článků

Načítám