Hlavní obsah

Policie pátrala po uprchlících, ujel jí mercedes

Novinky, jap, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na několika místech v Praze probíhala v noci na pátek akce s krycím názvem Zeus. Zaměřila se na odhalování uprchlíků společně s různými silničními kontrolami. Během pětihodinové akce se podařilo zkontrolovat téměř 3000 vozidel a 1000 lidí. Zapojeny byly zhruba dvě stovky policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Kontrolní akce pražské policie v Cínovecké uliciVideo: Novinky

 
Článek

Ze stanoviště v Cínovecké ulici začal během kontroly policistům ujíždět řidič mercedesu, kterého začala hlídka pronásledovat.

Přestože řidiče mercedesu honilo několik hlídek, včetně policisty na motocyklu, ujel na dálnici D10, kde sjel na třetím kilometru směrem na Radonice a zmizel neznámo kde.

Akce v Cínovecké ulici probíhala ve směru na D8, kde byla doprava svedena do jednoho jízdního pruhu. Policisté, celníci a strážníci vybírali především dodávky a kamióny.

K dispozici měli policisté speciální přístroj s čidly, který je schopný podle tepu srdce odhalit lidi ukryté v návěsu kamiónu.

Padělané pasy  

Policisté chytili dvojici tureckých řidičů kamiónu, kteří nedodržovali pravidelné přestávky.

Odhalen byl například i cizinec se čtyřmi pasy, které jsou podle policie pravděpodobně padělané. Policisté dále odchytli dva řidiče pod vlivem alkoholu v míře menší než jedno promile, čtyři řidiči měli neplatné dálniční známky nebo jim zcela chyběly. Tři kontrolovaní lidé byli v celostátním pátrání.

Policejní hlídky pátraly také v Letňanech, kde byly umístěny váhy na vážení kamiónů, či na Pražském okruhu u Cholupického tunelu, kde byly kontrolovány také především kamióny a dodávky.

Na místě byly i speciální vozy (pojízdné cely) na případné zajištění uprchlíků či řidičů. Podle mluvčí policie Ivety Martínkové se zapojily zhruba dvě stovky policistů z cizinecké, dopravní a pořádkové služby a dále také příslušníci celní správy, městské a vojenské policie.

„Příslušníci vojenské policie pak měli k dispozici skenner, kterým kontrolovali podvozky vozidel, zdali v těchto místech řidiči nepašují nelegální zboží a osoby,” doplnila Martínková.

Přítomen byl i taxi tým  

V Cínovecké ulici byli přítomni i strážníci městské policie ze speciálního taxi týmu. Ti se zaměřili právě na taxikáře a do správního řízení poslali nejméně jednoho.

Celníci měli na místě specializovaného psa Stuarta na vyhledávání tabáku a také registr dlužníků. Odhalili několik osob, které na daních dlužili celkovou částku 125 tisíc korun.

U jednoho motocyklu odhalili policisté neoprávněný zásah v identifikačním čísle VIN. Motorka byla proto zajištěna a odeslána ke zkoumání. 

„Za různá protiprávní jednání, zejména však v souvislosti s porušováním dopravních předpisů, policisté udělili téměř čtyřicet blokových pokut za téměř šedesát tisíc korun. Dalších dvanáct správních deliktů, které nebylo možné vyřešit na místě, policisté oznámili příslušným správním orgánům. Dopravní policisté řidičům uložili tři kauce ve výši sto patnácti tisíc korun,” uvedla Martínková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám