Hlavní obsah

Policie pátrala na Plzeňsku, kde se oběsil jediný podezřelý ze zmizení 12leté dívky

Právo, Novinky, ok, jap, pab, jšo
Plzeň

Policie v pátek zasahovala v Čeminech na Plzeňsku, kde se před čtyřmi lety oběsil jediný podezřelý ze zmizení tehdy 12leté Michaely Patricie Muzikářové z Ústí nad Labem. Její tělo se zatím nenašlo. Policisté prohledávali okolí zemědělského areálu. Zda nynější akce souvisí s jejím zmizením a policisté mají nějaké nové stopy, není zatím jasné.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Článek

Podle informací Novinek kriminalisté dorazili v pátek do zemědělského areálu, který začali prohledávat. Mimo jiné prohledávají jímky. Dle informací Práva policisté čas od času prověřují tipy týkající se případu, ale nejde zřejmě o nic konkrétního.

Policie k pátrání ovšem nechtěla nic říct. Mluvčí policie z Plzně-venkov Eva Červenková odkázala s dotazy na její kolegyni v Ústeckém kraji.

„Mohu říci pouze tolik, že prověřujeme nějaké skutečnosti v souvislosti s trestnou činností, ale nebudu specifikovat, o co se jedná,“ řekla Novinkám mluvčí policie Šárka Poláčková. Na dotaz, zda případ souvisí se zmizelou dívkou, odmítla odpovědět.

Dvanáctiletá dívka zmizela v lednu v roce 2017, když nepřišla do školy v Ústí nad Labem. Den po zmizení dívky začal na případu pracovat speciální, více než dvacetičlenný tým policistů. Kriminalisté vyslechli desítky lidí, prohlédli stovky hodin kamerových záznamů, prověřili desítky tipů od veřejnosti.

Policie odložila případ zmizelé školačky z Ústí. Nevíme, kde dívka je, přiznala

Krimi

Od počátku policie pracovala se dvěma verzemi. Buď že dívka odešla z domova sama, nebo se stala obětí závažného trestného činu.

Smrt otčíma zmizelé Míši uzavřela policie jako sebevraždu

Krimi

Policie ze zmizení podezřívala Otakara S., kterého několikrát vyslechla a byl i na detektoru lži. Vycházela mimo jiného i z toho, že dívka na Facebooku psala, že z něj má strach. Důkazy, že by dívce ublížil, ale policie neměla. Osmatřicetiletý muž byl přítelem matky zmizelé dívky.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřešovaná dívka.Video: Policie ČR

Vede stopa k Míše na Plzeňsko? Znovu tam pátral pes na vyhledávání mrtvol

Krimi

Muž se na konci ledna téhož roku oběsil v pronajatém bytě právě v Čeminech na Plzeňsku. Sebevraždou vyhrožoval již krátce po zmizení dívky. Tehdy její matce poslal esemesku, že si chce vzít život. Policie ho našla opilého ve vozidle zaparkovaném u silnice poblíž Kralovic na Plzeňsku a převezla ho na psychiatrii.

Okolí Kralovic pak policie prohledávala, povolala rovněž psovody, kteří pátrali například v bývalém vojenském areálu. Dívku však nenašli. Policisté pak případ v polovině roku odložili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám