Hlavní obsah

Policie pátrá po ženě, která utekla z Bohnic. Mění jména a skrývá se

Praha
Aktualizováno

Policie pátrá po 36leté Anetě Nadalové, která se už dva roky vyhýbá léčení i nástupu do vězení. Žena mění jména a využívá cizích dokladů totožnosti.

Foto: Policie ČR

Hledaná Aneta Nadalová.

Článek

První pátrání bylo po ženě vyhlášeno už v květnu 2017, kdy utekla z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Tam byla umístěna kvůli soudnímu rozhodnutí o ústavní léčbě.

Zhruba o rok později na ni vydal soud zatykač. Letos v lednu pak následoval příkaz k dodání do výkonu trestu kvůli majetkovým trestným činům.

„Pohřešovaná se úmyslně vyhýbá státním orgánům. Kriminalisté zjistili, že si mění identitu a opakovaně vystupuje pod jinými jmény, k čemuž využívá i cizích dokladů totožnosti. Její poslední pohyb byl zjištěn na území Liberecka a Jablonecka,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Ženu se i přes veškeré úsilí kriminalistů nepodařilo nalézt, a proto policie ve čtvrtek zveřejnila její fotografii. Informace o jejím pohybu přijme linka 158.

„Žena by neměla být nebezpečná sobě ani okolí. Má ovšem sklon k alkoholismu a pak může být agresivní. Proto její zadržení přenechejte policistům,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám